Бенто-яйця або як зробите корисне апетитним

Одразу ж купила собі дві формочки для варених яєць: зайчика і ведмедика. Насправді, вони бувають різні: машинка, рибка, потяг, зірочка, сердечко і т.д. Думала, що буду користуватися ними вкрай рідко, та, виявилося, що приготувати такі яйця може і дитина!

Спочатку треба зварити 2 середніх яйця. Коли готую бенто, то варю їх в першу чергу і, коли все решта вже приготовано, готові й яйця (їм, від початку до кінця, знадобиться близька 20 хвилин).  Я завжди забуваю заздалегіть дістати їх з холодильника: ідеально, коли вони мають кімнатну температуру, тому складаю в холодну воду і ставлю на вогонь. Якщо треба, щоби жовток розташувався точно по центру яйця, час від часу варто обережно перегортати яйце ложкою (та я майже ніколи цього не роблю). А коли вода закипить, зменшую вогонь і варю 7 хвилин.

Нещодавно прочитала в блозі одного японця, що вони варять яйця инакше: коли вода закипить, одразу вимикають вогонь, накривають каструлю кришкою і лишають так на 8-10 хвилин. Спробуйте, експерименти — то завжди цікаво 😉

Далі трохи охолоджую яйця в холодній воді і чищу скарлупку, поки вони ще теплі. Що тепліше яйце то воно еластичніше і краще змінюватиме форму, та це не означає, що треба обпікати руки 😉 Якщо яйця погано чистяться, не поспішайте засмучуватися — вони просто дуже свіжі, а це для нашої супермаркетної дійсності велика рідкість!

Щоби скарлупка добре чистилася варто додати дрібку харчової соди під час варіння.

В інструкції сказано, що формочку треба змочити водою, покласти туди яйце, закрити і покласти на 10 хвилин в холодну воду. Чесно кажучи, я ніколи не змочую і не занурюю формочку у воду, і яйця виходять чудовими.

Правда, якщо яйце більше, ніж потрібно, то зайве стане «каймою», яку можна легко прибрати гострим ножем.

Навіть дорослі не лишаться байдужими до процесу, особливо вперше. А спробуйте приготувати з дітьми такі яйця: ось побачите — то буде захват!

    • Miky-tyan

      В каком интернет магазине можно купить бенто яйца ( что бы доставка по всем странам СНГ) Заранее спасибо))

    • http://bentobox.com.ua Юлия Бурлык

      Всё, что я использую и о чём пишу, можно купить на http://casabento.com