Поради з приготування бенто з книги «The Just Bento Cookbook»

Поради з приготування бенто

Майже рік минув, як я почала готувати бенто. На початку шляху мені було доволі складно знайти інформацію про культуру «їжі з собою». І так чудово було натрапити на цей блог, а зараз я сама для нього пишу =) У свій час мені дуже допомогли базові правила бенто, ідеї обідів, рецепти і підказки до них, що будуть корисними не лише новачкам!

І нещодавно до мене приїхала книга Макіко Іто «The Just Bento Cookbook».

Книга Макико Ито "The Just Bento Cookbook"

Це суперкнига! Тим паче, що її авторка — японка, яка розповіла всьому світові про філософію бенто і про те, що не треба готувати саме японські страви з японських продуктів, щоби стати true bento lover.

І зараз, хочу поділитися порадами, що знайшла в цій книзі, і дуже сподіваюся, що вони допоможуть і тим, хто щойно ступив на шлях до своїх бенто, і тим, хто вже відшліфовує свою бенто-майстерність =)

Рецепты бенто от Макико Ито из книги "The Just Bento Cookbook"

1. Зробіть якомога більше заготівель напередодні

Нарізка овочів і м’яса, промивка і просушка зелені — все що можна зробити ввечері, скоротить час на приготування бенто вранці.

Рецепты от Макико Ито из книги "The Just Bento Cookbook"

2. Приготуйте завчасно, мінімум, одну частину з бенто-меню

Готуючи завчасно, щонайменше одну страву, яку згодом складете до ланч боксу, ви значно полегшуєте собі всю бенто-задачу.

3. Запасіться основними продуктами

Багато інгредієнтів, що підходять для бенто, можна приготувати або заморозити завчасно, а потім зберігати в холодильнику або в коморі. Тоді зранку вам залишиться, наприклад, лише розігріти.

Рецепты от Макико Ито из книги "The Just Bento Cookbook"

4. Використовуйте залишки вечері

Заведіть собі звичку лишати заготівлі, коли готуєте вечерю. Наприклад, якщо ви робите запіканку, можна спеціально відкласти частину на наступний день для бенто. Інший приклад такої стратегії — це нарізати вдвічі більше овочів, ніж потрібно, і відкласти їх для наступного використання. Це вимагатиме трохи більше зусиль, та в результаті, зекономить вам купу часу.

5. Тримайте все підготовленим

Перед тим, як завершити всі справи на кухні сьогодні, розкладіть бентобокс і аксесуари, що плануєте використати, а також каструлі, пательню і посуд. Якщо ви користуєтеся мультиваркою, переконайтесь, що правильно встановили таймер.

Рецепты от Макико Ито из книги "The Just Bento Cookbook"

6. Інвестуйте в мультиварку

Якщо на обід ви регулярно берете рис або іншу кашу, тоді мультиварка має стати безцінною частиною вашої кухні.

7. Не перенапружуйтеся

Якщо ви лише починаєте рухатися своїм бенто-шляхом, і вас лякають фото ланчів з популярних бенто-блогів — не поспішайте засмучуватися. Не обов’язково вміти готувати онігірі з милими мордочками або створювати аніме-персонажів з сиру і ковбаси, для того, аби назвати свій обід «бенто». Бенто — це насамперед їжа, а прикраси не мають великого значення.

Рецепты от Макико Ито из книги "The Just Bento Cookbook"

 8. Використовуйте свіжі фрукти для ідеального десерта

Більшість не має часу займатися ще й десертом для бенто. Проте, свіжий сезонний фрукт і солодкий і корисний. Час від часу можна покласти печивко або маленьке тістечко, як особливий смаколик.

Книга Макико Ито "The Just Bento Cookbook". Everyday Lunches To Go

Із задоволенням доповнила би нашу колекцію обідів одним із ексклюзивних рецептів, що описує Макіко Іто в своїй книзі. Тож побіжу за продуктами =)