Поради про догляд за ланчбоксом monbento

Советы по уходу за ланчбоксом

Правильний догляд — це запорука того, що річ вірно і довго служитиме вам. Тому, якщо ви зацікавлені, аби улюблений ланчбокс тішив роками, візьміть до уваги корисні поради, які ми з Бенто Котом зібрали для вас :)

Здавалося б, що тут особливого, це ж просто контейнер для їжі? Та варто дбати про нього з турботою, аби він довго служив і мав чудовий вигдяд протягом довгого часу :) Почнемо з першого головного правила.

Ніколи не ставте пустий контейнер до мікрохвильової печі!

Це, насамперед, небезпечно для самої мікрохвильовки, бо для її коректної роботи посуд має містити яку-небудь рідину. Інакше, мікрохвилі не зустрінуть на своєму шляху жодних «перешкод» і будуть багаторазово відбиватися від внутрішніх стінок печі, а сконцентрована енергія може вивести весь прилад з ладу.

как правильно использовать ланчбокс

Забезпечте вихід гарячій парі

До того, як поставити бенто в мікрохвильову піч, необхідно прибрати верхню декоративну кришку ланчбокса, а на кришках контейнерів відкрити силіконові клапани. Тоді, під час нагрівання, через отвори буде виходити гаряча пара, що попередить деформацію контейнерів.

Всі частини бентобокса можна сміливо ставити до мікрохвильової печі за винятком верхньої кришки і резиночки, що тримає контейнери разом.

как правильно использовать ланчбокс

Нагрівайте їжу максимум 3 хвилини при 500W

Не варто гріти їжу в контейнері більше трьох хвилин (максимальна потужність 500W). Ланчбокс не призначений для приготування в ньому їжі — він використовується тільки для розігріву.

Для кращого і правильнішого розігріву їжі в бенто, дістаньте ланчбокс з мікрохвильовки через 1-1,5 хвилини, перемішайте їжу і продовжуйте нагрівання.

как правильно разогревать еду в микроволновой печи

Подбайте про захист від плям

Перед тим як гріти їжу в ланчбоксі, переконайтеся, що він абсолютно сухий зовні. В протилежному випадку, можуть з’явитися плями.

Уникайте частого нагрівання їжі з олією, цукром, томатною пастою, соусами і спеціями, що можуть пофарбувати внутрішні стінки бенто.

Мийте ланчбокс правильно

Бентобокс найкраще мити одразу після їжі: добре теплою водою і миючим (не абразивним) засобом для посуду.

как правильно мыть ланчбокс

Так само варто мити і внутрішні резинки, що знаходяться на кришках контейнерів, бо на них можуть накопичуватися залишки їжі.

как правильно ухаживать за ланчбоксом

Якщо на внутрішніх стінках бентобокса з’явилися плями, яких важко позбутися, – наповніть його гарячою водою з харчовою содою (1 ч.л. на контейнер буде достатньо) і залишіть так на декілька годин. Далі помийте звичним способом теплою водою і витріть сухим м’яким рушником.

Щодо використання посудомийної машини, то для безпечного використання бентобокса в посудомийці, головне, не розташовувати його прямо під гарячим потоком води. Тоді ланчбоксу нічого не загрожуватиме :)

как ухаживать за ланчбоксом

Подбайте про герметичність

Щоби зберігти свою їжу і уникнути протікань, важливо навчитися правильно закривати ланчбокс. Для початку щільно притисніть кришку до контейнера, далі закрийте силіконовий клапан — це витіснить зайве повітря з контенера.

Ось, мабуть, і всі хитрощі, про які ми з Бенто Котом знаємо. Можливо, ви теж відкрили для себе якісь корисності про догляд за ланчбоксом? Тоді поділіться — ми будемо дуже раді :)

  • Nara Narayana

    Внешний пластик очень маркий — чай, приправы, томатная паса оставляют не отмывающиеся обычными средствами пятна. Существует ли способ их выведения?