Як приготувати рис для суші, ролів, бенто за 6 хвилин

Потрібна неабияка мотивація аби прокидатися щоранку на півгодини раніше, коли ти «сова» і маєш маленьку дитину :)

Саме тому разом з ланч боксами для себе й чоловіка я купила формочки для яєць і рису, а ще рисоварку для мікрохвильовки. Про неї розповім детальніше, бо вона стала моєю найкращою помічницею на кухні зранку.

Рисоварка складається з двох ємностей (менша стає всередину більшої), двох кришок (біла і прозора) і мірного стаканчика. Доволі нехитра конструкція, яка до того ж займає небагато місця в кухонній шухляді.

Для обіду на одного достатньо половини стаканчика рису (90 мл.) і 150 мл. води. Тут я готувала роли на двох, тому варила цілий стаканчик. Якщо ж ви плануєте вечірку на декількох осіб, то доведеться варити рис в кілька заходів, та ця незручність цілком компенусується тим, що рис виходить ідеально приготованим.

Гарненько промила рис в холодній воді, поки вона не стала прозорою.

Пересипала рис в рисоварку і залила водою згідно інструкції: на 1 стакан рису(180 мл.) 240 мл. води (на півстакани треба 150 мл.).

Поставила варитися в мікрохвильовку: 10 хвилин на 600 Вт (півстакани готується лише за 6 хвилин!).

Ось такий гарний рис виходить. Такого результата можна досягти й у звичайній каструлі з товстим денцем. Та я надто переживаю, що не можна заглядати під кришку.

Пересипала рис в миску більшого розміру (вона має бути або пластиковою або дерев’яною), аби скоріше вистиг. Коли готую зранку, то викладаю рис на пласку тарілку тонким шаром — так він вистигає за 5 хвилин.

Додала рисовий оцет із розрахунку 1 ст. ложка на 1 стаканчик рису.

Акуратно перемішала рухами знизу вгору, аби не почавити рисинки.

Такий рис можна зварити самостійно в каструлі, за допомогою мультиварки або з використанням такої чудо-рисоварки для мікрохвильової печі. Перший спосіб не для тих, хто прагне весь час зазирнути під кришку. Другий не підійде тим, кому бракує місця на кухні для додаткових приладів, А третій — тим, хто не має мікрохвильовки, та хто її зараз не має 😉

 

  • Taras

    Супер! Загорелся приобретением, подскажите, пожалуйста куда смотреть? :)

    • http://bentobox.com.ua Юлия Бурлык

      Тарас,
      В Контакте только что опубликовала всю информацию о том, как сделать заказ. Присоединяйтесь!