Бенто ланч бокс Unit Colors

бенто ланч бокс unit colors без упаковки

Бенто бокс — це гарна коробочка для обіду (бенто або обенто японською), що можна взяти з собою на роботу, у виш або до школи. Такий ланч бокс виготовляють з безпечних для зберігання і нагрівання їжі видів пластика, дерева або метала.

Так сталося, що ані в Дніпрі ані в цілій Україні просто обрати і замовити ланч бокс не вийде. Тим паче, якщо є мрія отримати саме японський бенто бокс, виконаний з якісних і безпечних матеріалів. Та, навіть, якщо бажаний ланч бокс знайдеться, потримати його в руках перед замовленням ніяк не вийде.

Сьогодні я хочу роздивитися зсередини ланч бокс від Unit Colors і поділитися з вами враженнями.

Характеристики бенто бокса Unit Colors

  • Ємність: 650 мл.: три контейнери по 250 мл., 200 мл. и 200 мл. відповідно.
  • Розміри (ВхШхД): 13.6 см. х 6.4 см. х 17 см.
  • ABS (зовнішній чохол), PET / PBT (внутрішні контейнери).
  • Гріти в мікрохвильовій печі: можна, попередньо зняти кришки.
  • Мити в посудомийній машині: можна, на верхній поличці.
  • Виробництво: Японія

Огляд ланч бокса Unit Colors

ланч бокс unit colors в упаковке

Для початку дістала ланч бокс з упаковки и спробувала відкрити: задача виявилася складнішою у порівнянні зі звичайними бенто боксами, но повторила процедуру кілька разів і зрозуміла, що звикаєш доволі швидко. Щоби відкрити ланч бокс Unit Colors треба одночасно натиснути на бічні кнопки (смугасте коло на фото) і потягнути кришку на себе.

контейнеры ланч бокса unit colors

Якщо одразу не вийде, можна допомогти собі пальцем другої руки і підштовхнути контейнери, користуючись «віконцем» з іншого боку ланч бокса (зверху і ліворуч на фото).

Всередині бенто бокса знайшла 3 контейнери: один більший, думаю, для головної страви і два менших: в один можна покласти, наприклад, салат, а в другий — десерт. Такий трирівневий бенто бокс виграє у порівнянні з дворівневим, бо десерт і салат не обов’язково складати в один контейнер, і запахи не змішаються, тому немає необхідності додатково купувати міні-формочки для різних страв. Однак, скласти всі контейнери в один після їжі не вийде, та це й не потрібно — все одно розмір зовнішнього чохла не змінити.

как узнать емкость бенто бокса

В першу чергу визначила реальну ємність ланч бокса (виробник вказав 650 мл.). Тому заповнила контейнери водою, залишила зверху трохи місця, аби потім їх можна було закрити кришками. В результаті отримала 550 грамів: щоби краще орієнтуватися, коли обираєш ланч бокс, можна вважати, що кількість грамів приблизно відповідає кількості калорій обіду.

тест бенто бокса на протечку

Заразом перевірила ланч бокс на герметичність: закрила контейнер кришкою и повернула — оце диво — жодної краплі не пролилося!

проверка бенто бокса на протечку

Та коли певний час потримала контейнер під кутом, він дав течу… Навряд, в сумці виникне ситуація, коли ланч бокс буде так перевертатися, проте повністю герметичним назвати його не можна. Думаю, за будь-яких умов наплічних або сумку має врятувати зовнішній чохол.

бенто бокс и сумка

Для мене має значення, як ланч бокс вміщується в сумку (в мене вона зовсім невеликого розміру).

бенто бокс хорошо помещается в сумке

Як виявилося, навіть, в такій маленькій сумці бенто бокс почувається доволі затишно :)

бенто палочки для суши роллов

Виробники передбачили, що власнику ланч бокса можуть знадобитися й інші аксесуари в такому ж стилі: палички для суші, сумка для бенто бокса і помічники для приготування бенто.

Я думаю, що такий ланч бокс добре підійде жінці, яка стежить за фігурою і дбає, аби всі її речі були гарними. Бенто бокс Unit Colors дуже стильний і вміститься в сумку практично будь-якого розміру. Це найнезвичніша і гарна коробочка для обіду, яку я зустрічала. Поряд з нею звичайний судочок з супермаркета, м’яко кажучи, має «блідий» вигляд.