Бенто ланч бокс Edge

бенто ланч бокс edge

Завдяки одній читачці я познайомилася з ланч боксом Edge. Виявилося, що за якісю він практично ідентичний до бенто бокса мого чоловіка (виконаний в кольорах Superman, знятий з виробництва): матеріал, розміри і ємність співпали повністю (вони відрізняються лише кольорами).

В рецептах бенто я складаю до ланч боксу саме такого типу, та про його особливості якось не було приводу розповісти. Думаю, зараз той час настав :)

Характеристики бенто бокса edge

  • Ємність: 800 мл., два контейнери по 400 мл.
  • Розміри (ВхШхД): 8.9 см. х 16.5 см. х 9.5 см.
  • Матеріал: поліпропілен.
  • Гріти в мікрохвильовій печі: можна, попередньо зняти кришки.
  • Мити в посудомийній машині: можна, на врехній поличці.
  • Виробництво: Японія

ланчбокс edge

Контейнери виготовлені з нетовстого глянцевого пластика, завдяки чому ланч бокс має дуже стильний вигляд. Обидва контейнери можуть вмістити однакову кількість їжі, що допомогає розділити головну страву і салат з десертом. На денці кожного контейнера присутні невеличкі, ледь помітні, виступи, які розділяють ємність на 3 рівні частини і підказують тим, хто прагне створювати збалансовані обіди про співвідношення 3:2:1 для риса, м’яса або риби та овочів.

контейнеры бенто бокса edge

Щоби відкрити ланч бокс Edge достатньо зняти резинку і верхню декоративну кришку.

Кожен контейнер має свою кришку, тому немає необхідності перекладати обід в тарілку — можна їсти просто так.

Тестувати на протікання цей бокс я не стала: кришки просто накривають контейнери і не тримаються міцно, тому використовувати такий бенто бокс для страв з підливою, салатів з заправкою або перших страв не вийде. У випадку з салатами можна скористатися міні-контейнером для соуса і заправити салат безпосередньо перед їжею (він так буде ще смачнішим).

Через особливості кришок варто звернути увагу і на транспортування бенто бокса: він завжди має займати вертикальне положення.

двухуровневый бенто бокс edge

Фактично кожен контейнер можна комфортно заповнити на 300 мл., разом виходить 600 мл. корисної ємності замість 800 мл., які заявляє виробник.

На перший погляд може здатися, що у ланч бокса Edge більше недоліків ніж переваг. Проте, з таким боксом я знайома вже доволі давно і скажу, що важливість герметичності надто перебільшена, хіба що вам необхідно брати з собою щось на «гаряче». Страви з підливою необхідно зберігати в холодильнику, і без розігрівання в мікрохвильовці вони не смакуватимуть як задумано. Але такі й не рекомендують складати до бенто. А салати набагато краще заправляти перед обідом (инакше вони просто «стечуть»).

Я готова рекомендувати ланч бокс Edge і жінкам і чоловікам: ємності вистачить, щоби вмістити достатньо їжі, а якою вона має бути — поживною або дієтичною — кожен вирішить самостійно :)