Бенто ланч бокс Aladdin

бенто ланч бокс aladdin

Завдяки щасливому випадку мені вдалося потримати в руках і добре роздивитися ланч бокс Aladdin, і хочу вам про нього розповісти.

Цей бенто бокс виробляють не в Японії а в Китаї (там розташований завод американської компанії Aladdin, якій вже більше 100 років), його якість хвалять на просторах інтернета, і вартує він доволі недешево. Аж ось одна читачка вирішила організувати подарунки на річницю і замовила чоловіку ланч бокс Aladdin, а собі — Edge.

Характеристики бенто бокса Aladdin

  • Ємність: 950 мл.: два контейнери по 600 мл. і 350 мл. відповідно (+ міні-контейнер на 200 мл.).
  • Контейнер на 350 мл. зберігає їжу гарячою або холодною протягом 4 годин.
  • Контейнер на 600 мл.зберігає їжу гарячою або холодною протягом 5 годин.
  • Герметичний: 100% захист від протікань завдяки резиновим ущільнювачам на кришках.
  • Розміри (Діаметр х Висота): 15 см. х 19 см.
  • Матеріал: поліуретан (не містить BPA).
  • Гріти в мікрохвильовій печі: можна, попередньо зняти кришки.
  • Дизайн: США. Виробництво: Китай.

Огляд ланч бокса Aladdin

бенто ланч бокс aladdin обзор

Одразу зізнаюсь, що відкрити бенто бокс Aladdin у мене вийшло не з першого раза: треба однією рукою притримувати контейнер, а іншою — взяти за ручку на верхньому і повернути проти годинникової стрілки. Звучить дуже просто, та механізм не одразу піддався, думаю, кілька відкривань-закривань і працюватиме без зусиль :)

контейнеры ланчбокса aladdin

Aladdin створив свій бенто ланч бокс з гладенького щільного матового пластика: дуже приємного на вигляд і на дотик. Подвійні стінки контейнерів зберігають температуру страви (наприклад, гарячого борщу зимою або ж холодного влітку) до 5 годин.

Контейнер меншої ємності (350 мл.) можна брати окремо, коли ви плануєте легкий обід.

контейнеры бентобокса aladdin

Всередині більшого контейнера (600 мл.) я знайшла міні-контейнер, який одночасно виконує роль розділювача для страв. І тут трохи засмутилася, що він не має ручки: я би, скоріше, брала окремо саме цю частину ланч бокса: і ємність достатня і розділювач є — зручно ж… І сама подумала: «А як кришку з ручкою можна використати для нижнього контейнера?». І так, вона підійшла!

разделитель бенто ланч бокс aladdin

Ось так чудово розділювач вміщується всередині контейнера і ділить ємність у співвідношенні 1 до 3.

герметичный бенто ланчбокс aladdin

Якщо уважно придивитися до кришок, можна помітити, що вони прорезинені, за рахунок цього і досягається заявлена виробником герметичність. Ланч бокс дійсно вдало виконав тест на протікання, проте, не одразу: в перший раз я налила трохи більше води, ніж рекомендовано в характеристиках, і контейнери дали течу. Тому варто пильнувати, аби від їжі до різьби лишалося близько 1 см 😉

объём разделителя бенто ланч бокса aladdin

Далі вирішила перевірити, скільки їжі можна реально вмістити в бенто ланч бокс Aladdin: міні-контейнер вдалося заповнити на 190 мл. (добре підійде для м’яса, риби, салата або перекусу).

объём контейнера ланч бокса aladdin

В менший контейнер (350 мл.) можна вмістити більше 400 мл. (ідельно для першої страви). Та, варто пам’ятати, що вимагати герметичності від бенто бокса в такому випадку не варто.

объём контейнера бенто бокса aladdin

У великий контейнер (600 мл.) так само вільно вміщується більше 650 мл. за необхідності. Ідеально для головної страви з салатом або десертом.

вилка ложка нож для бенто ланч бокса aladdin

Разом із бенто ланч боксом можна купити набір з виделки, ложки і ножа в окремому контейнері, так його зручно доглядати і транспортувати.

ложка вилка нож aladdin

Всі аксесуари виготовлені з пластика: складаються компактно і дуже приємні на дотик. Та не можу сказати, чи зручно їсти пластиковим приладдям, бо не маю власного досвіду.

бенто ланч бокс aladdin и аксессуары

Якщо ви шукаєте ланч бокс для офіса, де є холодильник і мікрохвильова пічь, а наявність супу в обід зовсім некритична, то варто звернути увагу на компактніші і легші варіанти.

А такий ланч бокс підійде чоловіку, який потребує повноцінного обіду з першої і другої страв. Ще краще, якщо в нього є авто, або офіс знаходиться недалеко від дому, бо везти такий бенто бокс в громадському транспорті буде не зовсім зручно.

Бенто бокс Aladdin стане у нагоді тим, хто весь день за кермом. Також в ньому можна взяти обід на двох для пікніка або в тривалу подорож машиною чи потягом.